Gevolgen van vocht

U zult waarschijnlijk wel al op de hoogte zijn of zelf ervaren hebben welke nare gevolgen vocht in huis kan veroorzaken. Hieronder leest u kort enkele van de belangrijkste nadelen en wat u kan doen om dit op te lossen!

1. Vocht schaadt uw gezondheid

In de loop der jaren is heel wat onderzoek verricht naar de relatie tussen allergie├źn en reuma in vochtige woningen. Conclusie: Reumatische en astmatische klachten nemen toe.

2. Vocht duwt uw energiefactuur omhoog

Vocht in uw muren verdampt deels en zorgt voor een hogere luchtvochtigheidsgraad! Dan zal u waarschijnlijk al opgemerkt hebben dat het moeilijker is om uw huis op de gewenste temperatuur te krijgen.

Onderstaand schema toont u in welke mate u bij een drogere lucht minder energie verbruikt dan bij een vochtige lucht.

3. Waardedaling

De waarde van uw gebouw daalt! Vocht in een woning is niet aantrekkelijk voor potentiele kopers of huurders. Zou u zelf een pand kopen of verhuizen naar een woning met vochtproblemen?

4. Geen nette afwerking

U kunt uw huis niet naar behoren afwerken door steeds afbladerende verf, loskomend behang, zoutuitbloeiingen en/of schimmels op de muren tot het niet kunnen benutten van bepaalde ruimtes zoals bijvoorbeeld uw kelder, ondergrondse parkeergarage of kinderkamer.

5. Hogere kosten bij het negeren van het probleem.

Voor u het weet kan een banaal symptoom van vocht escaleren. Het is dus raadzaam de minste tekenen van vocht serieus te nemen en ze niet te laten escaleren. Negeren van het probleem zorgt voor hogere kosten nadien.

Maak een afspraak

Maak gebruik van de diensten van Midotech. Stel ons al uw vragen en wij zullen ze beantwoorden.